Hyvää pääsiästä blogin lukijoille!

Tälläinen hyytelökakku matkasi lankalauantain kunniaksi kanssamme Tyrnävälle tänään...

 1239462670_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiitos talonemännälle että ikuisti tämänkin tekeleen! Hymy

Tämän kakun visoin jouluisesta kaneli-omenahyytelökakusta, tästä tuli tälläinen sitruunainen mango-persikkahyytelökakku. Oli kuulemma sen verta hyvää että ohjeen voi julkistaa...

Sitruunainen mango-persikkahyytelökakku

Pohja:

100 g suklaa keksejä

50 g sulatettua voita

Täyte:

1 prk sitruunarahkaa

1 dl kermaa

1/2 prk persikoita

1/2 prk mangoa

1 tl vaniljasokeria

1/2 dl persikkapurkin lientä

3 liivatettä

Päälle:

loput mangot ja persikat soseutettuna

tilkka persikkapurkin lientä

2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin sekaan. Laita irtopohjaisen kakkuvuokan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele mango ja persikka. Sekoita kaikki aineet keskenään. Liota liivatelehdet kylmässsä vedessä. Laita persikan liemi kiehumaan ja sulata siihen liivatteet. Laita vuokaan ja vuoka jääkaappiin.

Laita päällisen liivatteet likomaan kylmään veteen. Soseuta loput mangot ja persikat. Laita tilkka persikkalientä kiehumaan ja sulata päällisen liivatteet. Lisää liivateneste soseeseen ja laita kakkuvuokaan päällimmäiseksi.

Anna jähmettyä muuan tunti, mieluummin seuraavaan päivään.

tää ohje on pieneen vuokaan, normaaliin noin 26 cm vuokaan tupla-annos.

Sittenpä se nälkä jo mukavasti vierailun jälkeen masussa kurnikin, joten teimme sitten pääsiäsaterian oikein vimosen päälle, tarjolla oli karitsan paahtopaistia, lohkorperunoita, herkkusienisalaattia ja leipäjuustosalaattia. Kiitti Sussu ohjeesta, salaatti oli erittäin hyvää!

 Tältä se meidän pääsiäisruokamenu sitten näytti...

 1239462747_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten jälkkäriksi teimme ihan hedelmärahkaa tuoreista hedelmistä ja siihen pääsiäisen tuntua tuomassa pääsiäiskarkit...

1239463132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Kyllä nämä yllättävän hyviltä maistuis, jopa sen karitsan sain onnistumaan, jippii! Nauru

Eilinen päivä ei ollutkaan sitten niin loistokas, kaikki vähän epäonnistui...  Mutta onneksi toi hyytelökakku sentään onnistui vaikka sen eilen teinkin jo hyytymään... Tehtiin eilen ruuaksi sellaista suikalelihaa jossa toisessa päässä valmiina se sienikastike, ei oikein meikäläisiä miellyttänyt. Sitten tein mitä tänään syötäisiin reseptin mukaan jälkkäriä, seki epäonnistui Itku Mut siltikin vaikka jälkkäri näöllisesti epäonnistui, se oli hyvän makuista ku syötiin. Tein sellaista ns. pika mansikkajäätelöä. 

Mansikka-sitruunapikajäätelö:

500 g pakaste mansikoita

1 prk sitruunarahkaa

(1-2 rkl sokeria)

Soseuta kohmeiset mansikat ja sitruunarahak monitoimikoneessa. Mausta halutessasi sokerilla. Tarjoa heti!

Tää oli tosi hyvä ja helppo jälkkäri, ku muistaa käyttää kohmeisia marjoja. Mä en lisännyt yhtään sokeria, eikä sitä kyllä kaivannutkaan. Yks kaveri sano, että voi hyvinkin syödä myöhemminkin, on kuin kuohkeaa rahkaa... Ei jäänyt valitettavasti itsellä tätä jäljelle että olisi voinut testata Kieli ulkona